Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Vákuovačka nie je hračka! Ale ďalšia z položiek na vašom gastro "must have" zozname

"Upozonenie: Obstaranie vákuovacieho systému môže spôsobiť závislosť na vákuovaní!" Tak presne táto veta vám prebleskne hlavou, keď s vákuovačkou prvýkrát rozbalíte a začnete odhaľovať jej funkcie a vychytávky. Kto raz vyskúša pohodlie, ktoré vákuovanie potravín prináša, už sa s týmto praktickým pomocníkom nedokáže rozlúčiť. Dôvod? Jeden rozhodne nie je!

Šetrné k ľudským zdrojom aj peňaženke

Podľa Európskej únie končí každoročne v koši 88 miliónov ton úplne zdravotne nezávadného jedla v celkovej hodnote 143 miliárd eur! A to sú čísla, ktoré už stoja za zamyslenie. Jedným zo spôsobov, ako znížiť objem vyhodených a skazených potravín, je ich vákuovanie.

A napríklad práve v spoločnosti moderných vákuovacích systémov Laica. Tieto praktické vákuovačky totiž dokážu jednoduchým, napriek tomu účinným spôsobom predĺžiť životnosť potravín až desaťnásobne!

Vákuovacie systémy totiž potraviny zatavia do zdravotne nezávadnej a pevnej fólie a z nej potom následne odsajú prebytočný vzduch, ktorý za normálnych okolností predstavuje ideálne prostredie pre rast a množenie baktérií, plesní a ďalších patogénov.

Čo všetko môžete zavákuovať?

Inovatívny Laica pomocníci zvládnu zavákuovať ako suché, tak mokré potraviny. Aby bolo vákuovanie bezpečné a jednoduché, môžete si ľahko nastaviť jeden z troch režimov:

  1. Režim Standart je určený na vákuovanie suchých potravín (napr. chlieb, cestoviny a pod.)
  2. Program Medium pomôže s vákuovaním vlhších potravín, kam patrí napríklad ovocie alebo zelenina
  3. Program Strong ocenia všetci milovníci mäsa. Naložené mäso v obľúbenej marináde stačí zavákuovať a nechať marinovať. Okrem mäsa sa ale tento program hodí aj na varenú zeleninu alebo ďalšie druhy extra mokrých potravín.

Náš tip: pri vákuovaní nemusíte využívať len prednastavené systémy. Vákuovačku ľahko prepnete do manuálneho režimu pomocou funkcie "Pulse vacuum".

Maličkosti, ktoré potešia

Súčasťou moderných vákuovaček je aj rad vychytaných funkcií, ktoré budete postupne objavovať a radi ich využívať. Nechýba, samozrejme, integrovaný rezák potravinových fólií, zberná miska na tekutinu alebo hadička, ktorú môžete použiť na vákuovanie obsahu dóz. O tom, za ako dlho bude potravina bezpečne zavákuovaná informuje svetelný indikátor s odpočtom.

A výkon čerpadla? Viac, než uspokojivý! Pri modely Laica VT3240 XPRO ide o 22l / min a podtlak 900 mbar, čo už sú čísla, ktoré pri práci s vákuovačkou naozaj pocítite. Celý proces je nesmierne intuitívny, rýchly a časovo nenáročný. Jedinou menšou nevýhodou je vyššia hlučnosť prístroja, ktorú ale vyvažujú ostatné prednosti zmienené vyššie.

 

Pošlite článok známemu