Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Športujete, dojčíte, ste v strese alebo žijete na dedine? Pite vodu určenú špeciálne pre vaše potreby

Je pravda, že kvalita vody u nás patrí k tým najlepším v rámci celej Európy. Prísne regule a kontroly zabezpečujú jej zdravotnú nezávadnosť. Jej problémom však môže byť prílišná úprava chlórom, ktorá nevylepší chuť ani vôňu kohútikovej vody. Keď k vyššie uvedenému pridáte ešte skutočnosť, že sa vo vode môžu nachádzať rezíduá liekov alebo napríklad zvyšky dusičnanov, asi nám dáte za pravdu, že je vhodné vodu v domácom prostredí zodpovedajúcim spôsobom upravovať. Zvlášť v situáciách, ktoré si to vyložene žiadajú.

Budúce mamičky, teraz zvýšte pozornosť!

Jednou z vyššie načrtnutých situácií môže byť tehotenstvo a následné dojčenie, počas ktorého má telo ženy zvýšené nároky nielen na pitný režim, ale najmä na jeho kvalitu. Počas tehotenstva a v laktačnom období by tak mali ženy piť hlavne čistú vodu, nesýtené minerálky, ovocné čaje (ideálne bezkofeínové) či riedené ovocné šťavy.

Ako ale riešiť pitie kohútikovej vody, pokiaľ vám vadí jej prílišný chlórový zápach, nepríjemná chuť alebo máte obavy z ďalších látok, ktoré sa môžu v kohútikovej vode aj napriek dôkladnej úprave objavovať (napr. ťažké kovy, niektoré chemikálie, dusičnany, pesticídy, herbicídy, zvyšky liekov a pod.)? Riešením sú filtračné zariadenia Laica, ktoré pracujú s inovatívnymi Bi-flux filtrami.

Filtračná kanvica Laica

Čo Bi-flux filtre zvládnu?

Filtračné kanvice, batériové filtre a fľaše LAICA pracujú so špeciálnymi Bi-flux filtrami, ktoré sú 100% sterilizované pomocou procesu beta-radiácie. Tieto filtre zvládnu prefiltrovať 150 litrov vody, čo je presne stovka klasických balených liter a pol veľkých fliaš. Spomínané filtre dokážu z kohútikovej vody odstrániť ťažké kovy herbicídy a pesticídy, zakalenie, vodný kameň aj ďalšie nežiadúce látky, ktoré do svojho tela dobrovoľne určite dostávať nechcete.

Prefiltrovaná voda tak vo finále skvele chutí, je zbavená nepríjemného zápachu, zakalenia aj vodného kameňa. Používať ju preto môžete aj do spotrebičov (napr. kávovarov, žehličiek a varných kanvíc), čím zároveň predlžujete ich životnosť. Pokrmy a nápoje pripravované z prefiltrovanej vody sú v konečnom dôsledku oveľa chutnejšie, než tie, ktoré by ste uvarili alebo pripravili z klasickej kohútikovej vody.

Výhoda, ktorú ocenia nielen športovci

Ďalšou prednosťou filtračných zariadení Laica, ktoré pracujú s inovatívnymi Bi-flux filtrami je nielen to, že z vody odstraňujú vyššie zmienené látky, ale zároveň v nej zachovávajú dôležité minerály, ako je horčík, ktoré naše telo potrebuje. Ba čo viac - látky, ktoré vyložene vyžaduje. A to najmä pri namáhavejšej fyzickej práci, športovom výkone alebo v prípade stresového obdobia, kedy sú nároky na dostatočný pitný režim a príjem minerálov značne zvýšené.

O obstaraní filtračného zariadenia Laica, ktoré pracuje s modernými Bi-flux by mali uvažovať tiež ľudia využívajúci vlastnú studňu, v ktorej kvalita vody nie je tak prísne kontrolovaná, ako kvalita klasickej kohútikovej vody. V tomto prípade je opäť možné zvoliť nielen filtračnú kanvicu alebo fľašu, ktorú si vezmete so sebou do práce i prírody, ale tiež batériové filtre, ktoré na batérii v dome naskrutkujete a do pohára si jednoducho napustíte chutnú a zdravotne nezávadnú vodu.

Magnezium proti krcom

Pošlite článok známemu